trešdiena, 2013. gada 6. februāris

Pārmaiņas ir iespējamas!


Ir pienācis laiks pārmaiņām  - it visā. Un problēmu cēlonis meklējams galvā. Tā kā vienlaicīgi mēģināšu sakārtot gan savu ķermeni gan smadzenes.  Daudzi uzskata, ka šādos procesos vislabāk palīdz  atbalsta grupas, lai ir kam atskaitīties, ar ko salīdzināt. Es labi apzinos, ka nespēšu iet uz atbalsta grupu un teikt, Sveiki, mani sauc cate, un es gribu nomest 50 kg svara. Nē, tas nav priekš manis. Nevēlos visur un visiem to afišēt, bet atskaite, kontrole ir vajadzīga. Tāpēc tas notiks šeit.
Kāda visnotaļ enerģiska persona man pastāstīja par Dikāna dietu un tas mani ieinteresēja. Papildus nepieciešams muskuļu treniņš un pāri visam pārliecība – KĀPĒC ES TO DARU!
Lēmums ir pieņemts, rīt,  7.februārī pēdējā diena vecajā režīmā un no piektdienas sāku. Dikāns raksta, ka pirmās 3 dienas ir visgrūtākās, no tā viedokļa, ka var būt fiziski grūti- organisms pielāgojas jaunajiem apstākļiem, var būt nespēks, galvas reiboņi. Tāpēc labi, ka šajās dienās nekas nav ieplānots un varu būt mājās . Rītdien vēl iepirkšu nepieciešamos produktus pirmajām dienām.

 Gribu palietot arī kādu brīnumdzērienu plakanam vēderam – labs labu nemaitā.

Sassy water

 Nepieciešams:
8 glāzes ūdens,
1 TK rīvēta ingvera,
1 gurķis nomizots un sagriezts plānās ripiņās,
1 citrons sagriezts plānās ripiņās,
Ducis mazu piparmētras lapiņu (svaigu)
Visus ingredientus ieliek lielā krūzē un uz nakti liek ledusskapī ievilkties. Deva jāizdzer diennakts laikā. Vēlams 4 dienas pēc kārtas kūri taisīt. Plakanam vēderam J Šo recepti iesaka Dikāna dietas fani Krievijā.
 Kā tad ir ar dietas pirmo fāzi?
Uzbrukuma fāze. Vidējais ilgums 5 dienas. Pie mana mērķa jāiztur 10 dienas.
 Parole:  Drīkst ēst visu bez izņēmuma, kas minēts sarakstā, visu pārējo ēst ir atļauts. To drīkst ēst jebkurā diennakts laikā, cik vēlies un savā starpā kombinēt pēc patikas
Atļautie produkti:
1.       Liesa gaļa: liellopa gaļa (izņemot ribu gabalus), teļa gaļa, arī grilēta un cepta, neizmantojot eļļu un taukus.
2.       Subprodukti: aknas (liellopa un putna), nieres, liellopa mēle (tās galiņš).
3.       Putnu gaļa – izņemot pīles un zoss. Bez ādas, ādu noņem jau sagatavotam produktam! Vistas spārniņus – nē!
4.       Visas zivis- svaigas vai sagatavotas. (Konservētās savā sulā – ne eļļā!) Kūpinātās zivis – drīkst. Drīkst arī krabju nūjiņas.  Ceptas, vārītas vai tvaicētas zivis apslaka ar citronu sulu, sojas mērci, pārkaisa ar garšvielām, garšaugiem.
5.       Visas jūras veltes.
6.       Liess šķiņķis, vistas vai cūkas liesuma šķēles.
7.       Olas – vārītas, ceptas bez taukvielas, tvaicēta omlete. 2 olas dienā.
8.       Beztauku piena produkti.
9.       Vismaz 1 ½ l ūdens ar zemu sālu saturu.
10.   Auzu kliju galete vai pusotra ĒK auzu kliju, kas sajauktas ar pienu vai piena produktiem.
Piedevas: Kafija, tēja, etiķis, aromatizētāji, garšvielas (kanēlis, vaniļa, karijs, koriandrs, krustnagliņas), garšaugi (timiāns, sīpoli, pētersīļi,) marinādes, citroni, sāls un sinepes (mēreni). Vājpiens, vājpiena pulveris ēdienu garšas uzlabošanai
Obligāti: Pastaiga 20 minūtes dienā!

Nav komentāru: