svētdiena, 2013. gada 17. februāris

Kruīza fāze. Trešā diena.

Šodien tā diena, pēc kuras ilgojos – dārzeņi. Svars 115.600.
Brokastīs – dārzeņu salāti, vārīta ola. 0,2% jogurts, kurš likās neprātīgi salds J un protams, kafija.
Sagatavoju ēdienu vairākām dienām:
Gadījās nopirkt svaigus laša atgriezumus ( vēderiņi, spuras, lielā asaka u.c.) tāpēc sagatavoju ēdienus 3 ēdienreizēm šodienai un rītdienai. Vakariņām proteīnu+dārzeņu dienai pagatavoju laša pīrāgu:
  1. Nepieciešams: 300 g rīvēts kabacis ( man tādi saldētavā porciju maisiņos sasaldēti), 150 g laša filejas atgriezumu, puse paprikas. 2 olas, paciņu  0.5% vājpiena biezpiena, 3 ĒK auzu  kliju, garšvielas – pēc savas gaumes ( man bija Provansas garšvielu maisījums, citronpipari un maza ķiploka daiviņa).
Izkausēju sietā rīvēto kabaci, liekais šķidrums iztecēja. Iejaucu kabaču masā klijas, lai uzbriest. Piejaucu smalki sagrieztu papriku un laša gabaliņus. Biezpienu, ja tas graudains izdzen caur sietu, sakuļ olas ar garšvielām. Biezpienu un olas piejaucu dārzeņu masai. Visu liku silikona formā un 200° C cepu apmēram 40 minūtes, kamēr virspusē zeltaina garoziņa. Var ēst siltu vai aukstu ar jogurta mērci. Pusi pīrāga sasaldēšu un ēdīšu nākamajā proteīnu+dārzeņu dienā.
  1. Laša zupai savārīju laša asakas ar garšvielām buljonā. Izkāsu , nolupināju visu gaļu, vienu daļu ieliku atpakaļ buljonā. Rītdien proteīnu diena, tad uzkarsēšu, piekulšu klāt olu un būs
  2. Pāri palikušo laša gaļu izmantoju laša krēmam proteīnu dienas brokastīm. Nepieciešams: ½ paciņa 0.5% vājpiena biezpiena, 100 g vārīts lasis, 1 ola, 2 ĒK garneļu, 1 ½ ĒK želantīna, pusglāze laša buljona, pa 1 ĒK diļļu un sīpolloku.
Želantīnu aplej ar buljonu, lai uzbriest. Novāra cietu olu. Biezpienu izdzen caur sietu, pievieno smalki sagrieztus laša gabaliņus, dilles, sīpollokus, garšvielas. Trauciņā ieliek garneles, pa virsu kārto olas ripiņas. Izkausē želantīnu un ¼ daļu uzlej uz garnelēm un olām, ieliek uz 5 minūtēm saldētavā. Tikmēr atlikušo želantīnu sajauc ar biezpiena masu. Tad izņem trauku no saldētavas un virsū kārto biezpiena masu. Liek līdz rītam sastingt.
Pusdienās bija cepešu maisā cepts broilers ar dārzeņiem+ paniņas.
Vakariņās – jau iepriekš aprakstītais laša pīrāgs ar jogurta- diļļu mērci.
Vakarā vēl iedzēru piparmētru tēju. Šodien laika trūkuma dēļ izpalika pastaiga. Citu dienu labošos.

Nav komentāru: