pirmdiena, 2012. gada 2. jūlijs

Svētdienas gastronomiskās baudas

Šodien zivju zupa. Tradicionāli - laša, bet šoreiz nozvejoju MEGO foreli. Vēl - kartupeļi, burkāni, sīpols, puķkāposts, zaļie zirnīši - ideāli, ja no dobes :), kausētais siers un zaļumi.
Vāra burkānus, sīpolu un foreli. Kad zivs izvārījusies, izkāšu,un karstajā šķidrumā ieberu kartupeļus un puķkāposta rozetītes, kamēr dārzeņi vārās, izlupinu visas asakas un sasmalcinu vārītos burkānus. Kad kartupeļi mīksti, ielieku zupā atpakaļ zivi un burkānus, pievienoju zaļos zirnīšus, smalki sagrieztus zaļumus. Ietumēju ar kausēto sieru.
Mmmmm... garšīgi :) Dažām personām pusdienu laikā terīne izsaca neveselīgas asociācijas ar "Emīla nedarbiem". No izmēģinājuma atturēja tikai tas, ka zupa matus sasmērēs - dāmas tomēr...:))









Saldajā-  draugos saskatītas kūkas.
Nepieciešama saldētā kārtainā mīkla, 1 ola (no foto izripojusi), biezpiens, saldais krējums, cukurs, augļi, ogas - pēc vēlēšanas.

Mīklu atlaidina, izveltnē. Ar glāzi izspiež ripiņas. Pusei ripiņu ar mazāku glāzi izspiež vidū caurmu.
Pilnās ripas pārziež ar olu, "uzlīmē" virsū riņķus, viduci ar dakšiņu sadursta, lai cepjot neuzceļas (daļai tā pat uzcēlās,bet tas nekas). Arī maliņu pārzež ar olu.



Izcepjam, atdzesējam. Kamēr groziņi dziest, saputo saldo krējumu ar pāris pilēm citrona sulas, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu. Gatavo krēmu liek groziņos, dekorē - pēc patikas ;)
Palikušajiem viducīšiem pārziedām olu, uzlikām banāna šķēlīti un pārkaisījām ar cukuru un kanēli
Re- tādi cepumiņi sanāca. Es gan tur tikai pie krāsnī likšanas piedalījos - pārējo māsas Kolkovskas pašas paveica.

Nav komentāru: