svētdiena, 2012. gada 29. jūlijs

Adīnas ballītes mielasts


Ballītei šoreiz Minnie Mouse stiliņš.


Tā kā šāda tveicē neviens diez kā negrib ēst, tad īpaši neiespringu ar gatavošanu.







Kārtainie tunča salāti. 1 kārta – vārīti kartupeļi sarīvēti uz rupjas rīves.







Virsū majonēze.







 
Nākamā kārta: vārīti rīvēti burkāni.






Nākamā kārta: zaļie zirnīši.






Nākamā kārta: sarīvētas vārītas olas.

Nākamā kārta: tuncis savā sulā kopā ar smalki sakapātiem sīpoliem.







Nākamā kārta man atsevišķi nav nofotografēta, bet tā bija no visa ko ledusskapja vienā plauktiņā atradu: pāris karotes biezpiena, rīvēts siers, pāris karotes Maskarpones, krējums, sakapātas dilles un pētersīļi. Uz šīs kārtas atkal vārīti kartupeļi sarīvēti uz rupjas rīves.







 Virsējā kārtā savilku režģīti ar majonēzi.






Režģītī iedēstīju marinētus šampinjonus. Tad liku visu ledusskapī savilkties.






Pirms pasniegšanas galdā izdekorēju ar čipsu ziedlapiņām. No pieredzes: čipsi dara brīnumus: ja kādu ēdienu izdekorē kaut vai ar 3 čipsu gabaliņiem, tas kļūst bērniem ēdams!








Makaronu salāti: Vārīti makaroni, žāvēta vistiņa, tomāti, gurķi, sīpoli, marinēti šampinjoni, dilles, majonēze+krējums.





Kā parasti, ar Firsta palīdzību, izcepu maizi: 330 ml ūdens, 2 ĒK margarīna, 1.5 TK sāls, 4 tases miltu, 2ĒK cukurs, 2 ĒK sausais piens, 1.5 TK sausais raugs. Garoza – medium, programma – basic.








Dipi mērce čipsiem un dārzeņiem: 3ĒK Santa Maria Tex Mex tako garšvielu maisījuma, caur spiedi izspiesta 1 liela ķiploka daiviņa, sakapātas dilles, 100 ml krējuma, 100 ml majonēzes.










Torte: Izcepu trīs biskvīta ripas. Katrai 3 olas, 3ĒK cukura, 3ĒK miltu , 1 TK vaniļas cukura. Putoju vispirms dzeltenumu ar 2 karotēm cukura, tad atsevišķi baltumu ar 1ĒK cukura un vaniļas cukuru. Tad uzmanīgi iecilāju baltumu dzeltenumā, pārsijāju pāri miltus un vieglītēm tos iecilāju. Tad lēju tortes formā un 200 °C cepu apmēram 15 min.





 Kad visas trīs ripas izcepušās un atdzisušās sāku tortes veidošanu: pārziedu ar jāņogu želeju.





 Virs želejas krēms: Saputoju 200ml saldā krējuma ar 250gr Maskarpones sieru, 200ml skābā krējuma, 1 pac. biezpiena, 6ĒK cukura, 1 paciņu biezpiena. Tā kā laiks karsts, pieliku arī želantīnu. Ar krēmu apziedu visas ripas un arī tortes maliņas.





Sadrupināju Selgas cepumus un ar drupačām apbēru tortes sānus.







 Tortes virspusi pārrīvēju ar šokolādi.

Izdekorēju ar krēmu un marmelādi. Šajā karstumā gan krēms gribēja plūst, kur pašam patīk L
 Nu, tāda torte. Ak, jā cepu torti pirmo reizi mūžā... un sanāca ...gandrīz ideāla.J





Ufffffffff!!!!!


Nav komentāru: