trešdiena, 2012. gada 18. jūlijs

Jauno bietīšu zupa un zemeņu kēkss.

Biešu lapiņu zupa/
/proporcijas - pēc pašu gaumes/
Retināju bietes un nolēmu pirmo reizi mūžā izvārīt zupu no jaunajām bietītēm.
Tātad: Liku katlā svaigus cūkas kauliņus (gardāk gan būtu ar kūpinātiem). Uzvārīju, noputināju. Tad pieliku burkānus un miežu putraimus, vārīju, līdz gaļa mīksta, ( putraimi bik par ilgu dabūja vārīties, tāpēc zupa pelēcīga). Tad izzvejoju gaļu ārā un atdalīju no kauliem. Tikmēr katlā ieliku sagrieztas biešu lapiņas, kartupeļus, sīpola un ķiploka gabaliņus, garšvielas. Kad kartupeļi mīksti, pieliku sagriezto gaļu. Rezultātā - tāda gardzupa, īstena lauciniece.

Ogu kūka- kēkss.
Proporcijas:
150g margarīna vai sviesta
1 glāze miltu
2 olas
½ glāze cukurs
1 tējkarote cepamais pulveris
1 glāze ogu (man bija zemenes)
Izkausētā margarīnā ( bet ne karstā) iesit olas, saputo visu ar cukuru un cepamo pulveri. Tālāk nāk ogas, tā kā zemenes bija lielas, sagriezu tās, mazākas – mellenes, avenes varētu likt veselas. Piejaucu miltus. Ielēju kēksa formā un 200 °C cepu 45 minūtes. Gatavu pārbēru ar pūdercukuru.

Nav komentāru: