otrdiena, 2014. gada 29. aprīlis

Skats no malas uz Dombura studiju 28.04.


Tagad drusku padomāju par raidījuma otro daļu, kas iepriekš tika reklamēta: Nepilsoņu kongresa tā sauktais krievu maidans Rīgas centrā ir aizliegts, bet krievu valodas un nepilsoņu aizstāvju organizācijas turpina aktivizēties: kas notiek un notiks – provokācijas vai dialoga meklējumi?- bez aizspriedumiem un ar pieņēmumu, kā būtu, ja nevienu no dalībniekiem nepazītu personīgi. Un pārraides laikā visu laiku skatījos komentētāju reakcijas twitterī.
Pēc pirmās raidījuma daļas ievirze patiesībā bija, ka būs 3 cilvēki, kas var izraisīt draudus nacionālajai drošībai, tā teikt- iekšējie ienaidnieki. Un tad parādās 3 potenciālie ienaidnieki  (šitai vietā man skanētu fanfaras...)... kuri katrs vai nu uztur, vai sagrauj šo ilūziju. Kad  bija iespēja katram izteikties, Krivcova sapinās jautājumā par savas organizācijas finansētājiem (sociālo tīklu publika momentā reaģē ar virtuāliem svilpieniem). Tālāk seko Vatoļina kunga replikas - viņš veiksmīgi paspēj pateikt savas dibināmās kustības ideju un iemanto studijas (un arī interneta simpātijas) bet Domburs, kaut arī šīs simpātijas brīžiem izrāda, pamanās pajautāt par vecām lietām, un Vatoļina kungs nepasaka īsti to, ko jau iejūsminātā publika grib no viņa dzirdēt  ( Man tā lieka, ka nostāja šajos 4 krievu pamatjautājumos ir kaut kur tā vēlreiz skaidrāk un skaļāk jānoformulē, lai tas nebūtu paste- copy no Anno 2004, bet izskanētu atbilstoši 2014.gada situācijai. To publika tai brīdī no gaidīja - bet nu objektīvi, nebija jau arī laika un iespēju to pateikt. Bet vajag!!!)
Un tālāk biedrs Girss (par kungiem tādus neuzrunā)  ar tādu smīnu un klaju naidu - vienkārši nav komentāru man ... ā, manai mātei gan bija, viņa teica: "šito Girsu tak ar sūdainu koku, Zilupes virzienā..."
Melbārde bija ļoti diplomātiska un labi tika galā ar situāciju.
Otra kundze, kuras uzvārdu jau paguvu aizmirst - vispār tur varēja nebūt.
Latkovskim -  angļu miers un arī simpātijas Vatoļina kunga pusē.
Bet kopumā sajūta bija, ka katrs velk "deķīti"uz savu pusi un zem kopējas tēmas nepaiet.
Pozitīvais tas, ka  cilvēki tomēr paspēja pateikt savu viedokli kuru varētu konspektīvi izklāstīt tā:
Krivcova: " i našim, i vašim, bet ja nu kas, mēs jums parādīsim!"
Vatoļins: "Domāju citādi, welcome, domāsim un darīsim kopā!"
Girss: "Mēs jums parādīsim, kur vēži un Putins ziemo!"

Tik tālu skats no malas- alas, protams, ar manu sarkasma un ironijas devu. Protams, laika bija maz, raidījuma formāts un uzstādījumi ierobežoja, bet doma par Eiropas krievu kustību tika izlikta uzklausīšanai un apspriešanai. Lai nu atrodas sekotāji un atbalstītāji -  kurss ir pareizais!

Nav komentāru: