pirmdiena, 2014. gada 5. maijs

Ja vien tev to vajag!

Nebaidies sapņot.
Sapņus tev neviens neatņems. Piemēri sev ģenerāļa uzplečus, diriģenta fraku, vakartērpu smalku vai skaistuma karalienes kroni. Ieraugi sevi uz skatuves, ringā, starmešu gaismā, uz glancētu žurnālu vāka. Sajūti veiksmes garšu, panākumu smaržu, zelta grašu skaņu. Galu galā- sadzirdi uzvaras maršu. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies cerēt.
Tev viss izdosies. Tu būsi veiksmīgs, vesels, turīgs, mīlēts un saprasts. Visas durvis tev būs atvērtas, visi mezgli atraisīsies, visi ceļi būs gludi un vedīs tur kur vajag. Bet nepaļaujies uz cerību vien, rīkojies. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies ticēt.
Ticēt sev, ticēt augstākam spēkam, Dievam, dabai, Kosmosam. Ticēt laipnajiem kaimiņiem, izpalīdzīgajiem draugiem, noslēpumainajiem svešiniekiem, mīlestībai no pirmā acu skatiena. Ticēt veiksmīgai apstākļu sakritībai, likteņa rokai, astrologa prognozei. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies riskēt.
Likt visu uz vienas kārts, teikt pareizos vārdus. Iet tur, kur pavēl prāts un liek sirds. Būt kopā ar cilvēkiem, kurus ne visi saprot un atbalsta. Atbrīvojies no aizspriedumiem par sevi un citiem. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies domāt.
Lai cik reizēm miglā tītas un nereālas liekas tavas domas, tajās ir gan racionālisma grauds un tavs personīgais viedoklis. Un ne tikai domā, runā par to, aizstāvi savu viedokli, nebaidies tikt sadzirdēts. Palaid savu domu Kosmosā, lai materializējas. Nebaidies no kritikas -oponenti mums doti prāta asināšanai un domas skaidrībai. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies mīlēt.
Mīlēt dzīvi, mīlēt cilvēkus sev blakus. Mīlēt mazus bērnus, dzīvniekus, kino, jūru un vētru. Mīlēt konkrētu cilvēku. Cienot otra cilvēka jūtas. „Šeit un tagad” un bez nosacījumiem. Mīlēt esošos, bijušos un tos kas uz mums no mākoņa maliņas raugās.  Dāvāt saviem mīļajiem daļu no sevis, savu laiku. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies tikt pamanīts.
Izdalies no masas, ar domām, darbiem. Izcelies ar savu runu, izskatu, attieksmi. Apzinies savus resursus, savu spēku un vājumu. Neuztraucies, ka esi citādāks. Tie, kam tas būs nozīmīgi- sapratīs. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies būt pozitīvs.
Vairo labestību sev apkārt. Uz naidu atbildi ar smaidu. Labs joks atkausē ledu, trāpīga vārdu spēle dara tevi interesantu citu acīs. Pie tava pozitīvā pola cilvēki pievilksies. Smejies no sirds un apkārtējie smiesies tev līdzi. Pārsteidz cilvēkus ar labiem vārdiem, domām un darbiem. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies mācīties.
Mācīties mūža garumā. Mācīties no skolotājiem, no draugiem un ienaidniekiem. Mācīties no savām un citu kļūdām. Lēkt ar izpletni, gleznot, apgūt spāņu valodu. Šai pasaulē ir tik daudz interesantā, neapgūtā, neizbaudītā. Ej un meklē! Ja vien tev to vajag!
Nebaidies svinēt.
Svinēt kalendārā ierakstītos datumus, un sirdī rakstītos- pirmo tikšanos, ledus iešanu. Svinēt uzvaru, savus un tuvo cilvēku panākumus. Svinēt publiski, draugu lokā vai vientulībā. Svinēt dziedot himnu. Svinēt dejojot lietū. Svinēt ar asarām acīs. Svinēt dzīvi. Par spīti visam un visiem. Ja vien tev to vajag!
Nebaidies būt laimīgs.
Jo tieši to tev vajag. Ietinies mūzikas skaņās, rūgtenās kafijas smaržā, mīļotā cilvēka apskāvienos. Izkūsti mīlestības saules staros, saplūstot vienā veselumā ar mīļoto cilvēku. Sajūti sauli un vēju un lietus lāšu dārdoņu uz palodzes, putnu dziesmas, varavīksni. Drošības sajūtu, ko dod draugu atbalsts. Visas tās globālās lietas un sīkās nejaušības, kas dara dzīvi skaistu. Pamosties no rīta ar apziņu - es esmu laimīgs cilvēks. Ieskaties savās acīs un sirdī, nenobīstoties no t,ā ko tur ieraudzīsi.  Un nemelo pats sev. Nenodod pats sevi – savus ideālus, ilūzijas un centienus.
Nebaidies saprast ko tev īsti vajag – jo tas veido tavu dzīvi. Vienīgo. Patieso. To kas tev ir.

I.K.  05.05.2014.         

Nav komentāru: