trešdiena, 2012. gada 5. septembris

Kliņģeris


Šodien cepu kliņģeri vadoties pēc Natašas Rogovas receptes. Pirmo reizi mūžā :)

Nepieciešams:            

100 g sviests vai margarīns,

50 ml eļļa,

1 ola+ 1 ola apsmērēšanai,

1 glāze piena,

700 g milti,

50 g svaigais raugs,

1 glāze cukurs,

½ TK sāls,

150 g rozīnes,

100 g marmelāde,

1 citrona miziņa,

1 TK kurkuma

½ TK kardamons

Drupačām:

1ĒK cepti, blenderēti rieksti,

1ĒK cukurs,

1 ĒK milti,

1ĒK sviests.

Sāku ar drupaču pagatavošanu : Sastāvdaļas samaisīju viendabīgā mīklā, saplacināju un ietītas plēvē ieliku saldētavā.

Ķēros pie kliņģera. Raugu apbēru ar 1ĒK  cukura un atstāju. Uzsildīju pienu ( ne karstu!) Uzsildītajā pienā iejaucu cukuru, sāli, olu, kārtīgi izmaisīju. Raugu sajaucu ar cukuru un arī pievienoju pienam.

Mīklas gatavošanu nolēmu uzticēt Firstam (maizes mašīnai), jo viņam tas izdodas labāk nekā man.  Piena masu ielēju maizes mašīnas spainītī, virsū uzbēru miltus. Uz miltiem uzrīvēju citrona miziņu, uzbēru kurkumu, kardamonu un miltos apvārtītas un iepriekš uzbriedinātas rozīnes. Uzliku mīklas jaukšanas programmu (DOUGH).

Kad mīkla uzrūgusi, uzliku to uz galda, izstiepu garā desā, saplacināju un pa vidu vienmērīgi izliku sagrieztu marmelādi. Aizlocīju mīklu ciet, un, veidojot desiņu, mīklu nedaudz savirpināju un izveidoju klasisko kliņģera formu. ( Nemaz jau viegli man tas nenācās, drusku nesimetrisks tas kliņģeris). Liku ar šuvīti uz leju un pamatīgi pārsmērēju ar  sakultu olu. Tad  paņēmu sastingušo drupaču mīklu, sarīvēju un pārbēru kliņģerim.  Liku iekšā sakarsētā cepeškrāsnī 200° C un 30 min. (Tas protams jāskatās pēc kliņģera biezuma un cepeškrāsns tipa).  Urrā!!! Izdevās! Tikai nākošreiz kardamonu nelikšu ½ TK, bet tikai ¼ TK, man liekas par daudz.



Nav komentāru: