Ļoti sagribējās kaut ko saldu, izdarīju revīziju virtuvē, un
atradu rudzu miltus, sēkliņas, cepamo margarīnu. Paskatījos draugu galerijās,
un viss notika!
3 glāzes rudzu miltu,
125 g margarīna,
2 ĒK krējuma,
2ĒK eļļas,
3 ĒK cukura (var likt medu, bet es kā zināms, ar medu uz
jūs),
1 ola+ 1 ola apziešanai,
1TK sodas,
Sēkliņas ( man bija sezams un linsēklas).
Traukā jaucu cukuru ar krējumu un eļļu, lai cukurs nedaudz
pakūst. Tad pievienoju olu un margarīnu un sodu. Margarīns nepieciešams mīksts!
Otrā traukā ieberu pusi miltu, tai klāt lieku sajaukto masu un mīcu,
pakāpeniski pievienojot atlikušos miltus, kamēr mīkla nelīp pie rokām. Tad
nolieku mīklas bļodu zem dvieļa uz 20 minūtēm atpūsties.
Kamēr mīkla atpūšas, uz sausas pannas apgrauzdēju sēkliņas.
Tad no mīklas ņemu plūmes lieluma gabaliņus, uzkaisu bišķīti
sēkliņu, un saplacinu kā māla medaļu :) Lieku uz pannas 200°C
uz 15 minūtēm.
Gardi cepumi, svaigu piparmētru tēja un zelta brīdis pārdomām...
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru