pirmdiena, 2012. gada 23. jūlijs

Baranciņas


Recepti nošpikoju  draugos no Jāņa Karaļa. Paldies Jāni!
Pagatavoju nelielu porciju rauga mīklu: 2 tases miltu, 160 ml ūdens, ¾ TK sāls,1 ĒK cukura, 1ĒK margarīna, 1 TK sausā rauga. Šī recepte ir manai maizes mašīnai, mašīna  arī jauca un uzbriedināja. Tad 3 autori virpināja mīklu apm. mazā pirkstiņa resnuma desiņās, no kurām veidoja baranciņas ( tāpēc tik dažāda izmēra J ). Tad likām zem dvieļa10 min uzrūgt.
 



Tikmēr katliņā uzvārīju ūdeni. Verdošā ūdeni laidu iekšā baranciņas uz 15 sek – šajā laikā baranciņa paceļas virs ūdens. Izzvejoju ar putukaroti un noliku uz dēlīša, lai ūdens notek.
Liku barankas uz plāts, Adīna apzieda ar sakultu olu, un apkaisījām barankas ar sēkliņām: linsēklām, magonēm un sezamu. Un tad krāsnī uz 10-15 minūtēm.
Iesaku arī jums pamēģināt- gatavošana vienkārša, rezultāts- garšīgs.

Nav komentāru: